måndag 31 maj 2010

Sommarens baksidor

Sommaren är härlig och officiellt så börjrar den imorgon i och med junis start. Inte klokt! Vart tog maj vägen liksom? Hallå?

Men de ljusa härliga sommarkvällarna bidrar också till att det blir allt svårare att motivera barnen till att gå och lägga sig. Det är ju ljust ute och kompisarna är ute. "Ja men det är ändå sent och de barnen ska inte till fritids/förskolan tidigt på morgonen" Inget mina barn accepterar som svar. Den sommarlånga striden mot sänggåendet har återigen gjort intrång i våra liv! En kamp som ska genomlidas varje kväll så länge det är vackert väder.

Inte lär det bli lättare när sommarlovet kommer och vissa barn blir hel lediga. Varför ska vi sova när andra får va uppe. "De barnen har sommarlov och det har inte ni ännu ni ska till fritids och förskolan imorgon" Nej det kommer att bli svår...

Man får glädjas åt att även vi kommer att vara bekymersfria och utan tider att passa om några veckor, förstår ni att i alla fall jag bara har 4 veckor kvar till semestern. Hallå vädret håll i dig nu så att sjöarna är uppvärmda tills det är dags!

6 kommentarer:

  1. Känner igen det där, även om det är ett tag sedan. Vi gjorde som så att de fick vara uppe, de kom ikapp om nån dag igen och sov ut ordentligt, sen började vi igen, och sen kom semestern :-) Jag tror att barnen, liksom vi, behöver ljuset! Kram på er alla!

    SvaraRadera
  2. Det bästa med semester är att man slipper tjata att de skall gå in och lägga sig.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Fyra veckor sen semester, låter härligt!

    SvaraRadera
  4. mm, det där med att lägga sig då det är ljust det brukar vara ett problem...men det brukar gå till sig :)

    SvaraRadera
  5. Haha, jag förstår precis vad du pratar om, vissa veckor måste jag börja hota med att dra in lördagsgodiset redan på måndagen för att få barnen i säng... Men visst är det ändå mer fördelar än nackdelar med sommaren! =)

    SvaraRadera
  6. Semester, vad härligt! Åhh kommer ihåg det där med hur svårt det var att få barnen i säng...nu är de ju tonåringar och visserligen uppe halva nätterna men det är ändå skillnad...Hoppas du får en fin dag och att solen tittar fram även idag :)


    Kram Heleena

    SvaraRadera