tisdag 17 augusti 2010

Hösten är här!

...nej kanske inte men HÖSTTERMINEN ha i alla fall startat. Båda mina barn tillbringar dagarna i skolan. Lite svårt att förstå att man nu har två skolbarn. En i förskoleklassen och en i tvåan. Äldsta dottern är så informativ mot lillasyster. Hon vet ju ALLT om hur det är i skolan. Ingen idee att säga annat. Bara så att ni vet. I och med att skolan börjat så ändras också rutinerna. Ingen mer sovmorgon och inget mer "vi är uppe hur länge vi vill". Nu gäller det att kommma i tid i säng på kvällen, dock har en timma plussats på detta läsår. Kan ju inte lägga barnen 20.00 hela livet liksom. Nej 21 är den nya tiden då ska lamporna vara släckta. Lite svårt i början men om ett par dagar kommer tröttheten krypande och de somanar gott i sina sängar. Väskor ska packas, fruktburkar fyllas, klader förberedas...ja listan blir lång då det gäller alla måsten. Därav blogg frånvaron de första vardagskvällarna.

Stora saker händer denna termin både engelska och slöjd läggs till på schemat i tvåan. Antar att läxorna kommer att bli fler så tiden blir knapp. Men vad kul det är. Blir lite skolsugen själv. Jag vill också köpa ny väska, pennor, block och en ny kalender. Men det kanske man kan göra även om man inte ska gå i skolan :-)

Nu ska jag ta med mig hunden och gå ut mellan skurarna. Det är väl inte HÖSTEN som kommer nu???

4 kommentarer:

  1. oj, jag hade tänkt fortsätta lägga fabbe kl 20, an börjar ockås tvåan :P kanske får låta han vara uppe liite längre :)
    ja visst blir man sugen på allt det här med pennor, sudd och block :)

    SvaraRadera
  2. Vad stora de blir på engång.

    SvaraRadera
  3. Jag lägger ettagluttan 20 och han i fyran 20.30. Det kanske är lite väl tidigt alltså...?
    I morgon börjar skolan här, det ska bli så skönt med lite vanliga rutiner igen :)
    Kram

    SvaraRadera
  4. Sabine lägger sig vid 21.00 och hon börjar fyran och hon går upp vid sju. Barn som är i förskoleåldern och lågstadieåldern behöver ca 11 timmars sömn per dygn, så jag tycker inte att ni lägger era barn tidigt. Förstår att det känns ovanligt med två skolbarn nu :)

    SvaraRadera