lördag 25 juni 2011

Midsommardagen 2011


Midsommarafton var en skapligt bra dag här i Linköping. Vi klarade oss från regnet ända till sena kvällen. Solen sken små stunder även om det mest var grått. Luften var inte allt för kall så man ska inte klaga. Barnen och jag prov cyklade till ÖöB som ligger nära oss. Har inte cyklat dit förut men nu när det är ett nytt planerat köpcenter där i närheten så byggs en massa nya vägar som nu gör det möjligt att cykla dit med barnen även om det fortfarande är lie oklart. Blev en härlig tur som resulterade i lite blomsterplockning för att fylla vaserna till lunchen. Åt varsin glass efter att vi inhandlat "Hubbabubba" som var målet med utflykten.

Sedan bar det hem för att fixdas midsommarlunch i form av färsk potatis sill/kassler lagom tills maken kom hem för rast. Efter det blev det en tur till midsommarstången i området. Båda barnen vägrade att dansa så det blev lite lotter och sedan bar det hem igen. När maken slutade åt vi en massa jordgubbar och glass och grädde. Kommer skrivas in med en vikt på 100kg när lillebror ska ut :-)

Kvällen avslutades med en massa goda tilltugg framför rolig buskis från Valllarna, mina barn fullkomligt älskar Falkenbergsgänget speciellt Dag-Otto! :-)

De senaste två dagarna har det kommit bebisar!
  • I Torsdags fick Sandra sin lille gosse. Känner henne inte personligen men har följt henne via bloggen ganska lång tid. Ett stort grattis igen vännen! Väntar på att få se underverket och höra vad lillprinsen ska få för namn.
  • Igår tittade makens kusins barn ut, även det en liten midsommargosse som ska få namnet Julian. Mina barns lilla syssling. Kommer att bli perfekt framöver. Vår lilla kille kommer att ha en jämnårig kompis att leka med på sommrarna när vi är på landet och de äldre barnen kan få vara lite i fred vilket säkert kommer att vara uppskattat! Stort grattis till er Henrik & Hanna!
Idag är det regn här över Linköping igen. Maken kämpar på med trallen på baksidan. Idag trotsar han vädret. Bygget har ju stått still en vecka pga dåligt väder men nu kan vi inte vänta längre. Om vi (läs maken) jobbar på bra så kan det nog nästan bli klart i helgen, men som sagt allt hänger på vädret...

2 kommentarer:

  1. Ser bara ett rött kryss istället för en bild... Kul att ni hade det bra i alla fall. Jag såg inte en endaste liten tjej med blommor i håret, men jag klarade mig ändå... Kram

    SvaraRadera
  2. Hummm, ska vara några prästkragar men de verkar bara vara synliga när de själva vill:-)

    SvaraRadera