torsdag 1 mars 2012

Pappor åt alla håll och kanter...

...var det idag på babysången. De flesta barnen är i åldern 9-10månader och nu har mammorna och papporna bytt plats. Mammorna till jobbet och papporna hemma. Verkar väldigt inne nu att dela lika på föräldraledigheten. Nästan alla pappor ska vara hemma 6 månader eller mer. Underbart eller hur. Är det jämställdhetsbonusen som spelar in eller väljer bara fler familjer att dela lika. Bra är det i alla fall. barnen behöver sina pappor och papporna behöver umgås med sina barn, och inte är det fel att de får se vad det faktiskt innebär att vara föräldraledig.


Minns ni satt jag skrev att jag tagit ett beslut angående mitt jobb för ett tag sedan?
Nu ska vi återkomma till det. Jag tror faktiskt att alla mammor i min omgivning påverkat mig. Det är som sagt flera av dem som börjar jobba heltid nu innan deras små bebisar ännu inte fyllt 1. Detta är helt främmande för mig. Jag vill verkligen vara hemma så länge som möjligt. Men samtidigt vill jag ge min man chansen också. Går lite emot strömmen då jag ska börja jobba den 1/10 när lilleman är 14½ månad. Min kära make ska sedan vara hemma oktober-december dvs 3 månader. Sedan är tanken att det blir förskola för lillen. Jag har i alla fall tagit beslutet att lämna över lite av föräldraledigheten till min man redan nu. Han har ca fem lediga dagar i månaden och under de dagarna kommer jag att stå som timvikarie på min arbetsplats. Första tillfället är nästa torsdag och jag har redan blivit bokad den dagen. Spännande men samtidigt jätte läskigt. Mycket har hänt sedan jag gick hem i Juli. Samtidigt är jag rätt att inget hänt. Dvs att det känns som om jag inte varit därifrån under 8 månader. Tror att jag kommer uppskatta hemma livet mer om jag jobbar några dagar då och då. Men vem vet det kanske bara blir en dag sedan kanske jag inte vill mer. Vi får väl återkomma till detta på torsdag kväll..

Nu ska jag i alla fall njuta av dagen. Föräldraledigheten är som allra bäst från nu och fram över. För det kan inte bli bättre än soliga vår dagar som övergår i härlig sommar eller hur!!





3 kommentarer:

  1. jag tror det kommer vara jättebra att du jobbar ngn dag här och där :) och jag hoppas att du kommer gilla det själv! att längta hem ibland och så

    SvaraRadera
  2. Sv; Det är ju min födelsedaaaaag:)!

    SvaraRadera